top of page

Orthopedische schoenen

Orthopedische schoenen nodig in Destelbergen, Oudenaarde of Ronse? (ook huisbezoeken mogelijk)

 

Voor wie?

Kinderen

  • slappe of spastische deformaties ten gevolge hersenstoornissen of verlammingen.

  • Uitgesproken plat- of holvoeten

  • Aangeboren voetafwijkingen zoals een klompvoet of het ontbreken van 1 of meerdere tenen.

Volwassenen

  • Voorvoet: artritis in de teengewrichten, hallux valgus (vorming van een knobbel op het grote teengewricht) of hallux rigidus (stijfheid in het grote teengewricht)

  • Midden- en achtervoet: uitgesproken plat- of holvoeten, artrose (slijtage) in het enkelgewricht of de middenvoet

  • Verlammingen: slappe of spastische deformaties ten gevolge van hersenstoornissen of verlammingen zoals bijvoorbeeld een drop- of spitsvoet na een CVA of trombose.

  • Divers: beenlengteverschil van meer dan 3 cm, amputaties, wonden bij diabetespatiënten, schoen op een apparaat, elefantiasis (extreme zwelling)

Orthosol-november2023-HR-©BuroBonito-20 (1).jpg

Wij maken van uw wens, onze uitdaging!

Ieder paar orthopedische schoenen vormt een uniek product. We streven naar harmonie tussen draagcomfort en esthetiek. Voor elke patiënt maken wij een paar leesten op maat. We stockeren de leesten in ons eigen archief te Oudenaarde zodat we bij een eventuele hernieuwing van de schoenen op dezelfde manier kunnen werken of aanpassingen kunnen uitvoeren. Het gebruik van hoogwaardige materialen is voor ons uitermate belangrijk. Hierbij houden we rekening met de kwaliteit, maar ook met het gewicht van de schoenen. Voor elk type orthopedische schoen kan u bij ons terecht: stadsschoenen, veiligheidsschoenen, wandel- of sportschoenen, ... . Wij zien het als een uitdaging om hier te voldoen aan de wensen van de patiënt, uiteraard rekening houdend met de pathologie.

Hoe gaan we te werk?

- Maatname: screening van de voeten, ganganalyse en afdruk van de voeten.

- Vervaardigen van een uniek paar leesten in hout.

- Pasmoment aan de hand van de schoenen in plastic en uitgebreide modelkeuze.

- Vervaardigen van orthesen (zolen voorzien van een afwikkeling), schachten en de montage van de schoenen.

- Aflevering van de schoenen.

Klantenservice staat centraal! Wij vinden het belangrijk dat patiënten contact met ons opnemen in geval van kleine ongemakken of problemen met de schoenen. Wij luisteren graag naar u zodat wij de nodige aanpassingen kunnen doen aan uw orthopedische schoenen. Wij leveren ook service aan huis.

bottom of page