top of page

Voetverzorging & podologische technieken

(Destelbergen, Oudenaarde en Ronse)

Wetgeving EN ISO 20345 

Bron verordening EU 2016/425:

Veiligheidsschoenen dienen steeds beschouwd te worden in zijn geheel; indien de veiligheidsschoen met een uitneembare inlegzool in de handel is gebracht, dan maakt de uitneembare inlegzool deel uit van deze veiligheidsschoenen. 

Veiligheidsschoenen mogen enkel en alleen gebruikt worden met de bijgeleverde inlegzool. Indien deze vervangen dient te worden, dan mag dit enkel door een inlegzool die door de fabrikant mee gecertificeerd werd tijdens het EU-type onderzoek en dus ook conform met de PBM productwetgeving is.

Er mogen GEEN inlegzolen uit andere schoenen, noch van andere merken, noch van andere types van een merk in veiligheidsschoenen gelegd worden. 

Indien dit toch gebeurt, dan vervalt het CE-keurmerk en ontstaan er conflicten met betrekking tot de aansprakelijkheid.

Dit betekent dat voor iedere veiligheidsschoen en/of aanpassing van een veiligheidsschoen een conformiteitsverklaring van de fabrikant beschikbaar moet zijn.

Steunzolen

De PBM-verordening 2016/425 stelt dat wanneer een gewone steunzool in een veiligheidsschoen geplaatst wordt dit PBM niet meer aan de geldende normeringen EN20345 zal voldoen.

Het plaatsen van gewone steunzolen in veiligheidsschoenen heeft rechtstreekse negatieve gevolgen op de antistatistiteit, ESD (ElectroStatic Discharge) en de beschermingsfunctie van de veiligheidsneus.

 

Ons uniek zoolconcept laat ons toe steunzolen voor veiligheidsschoenen te maken conform de normeringen. Steunzolen door ons gemaakt worden steeds voorzien van een conformiteitsverklaring.

 

Steunzolen kunnen helpen bij verschillende klachten, zowel voetklachten als knie-, heup- en rugklachten.

Orthopedische veiligheidsschoenen

Voor sommige mensen is het dragen van een standaard veiligheidsschoen niet mogelijk. Voor deze mensen met een meer complexe problematiek, maken wij veiligheidsschoenen op maat. Denk hiervoor bijvoorbeeld aan reumatoïde artritis, hallux valgus, uitgesproken plat- en holvoeten, grote beenlengteverschillen, gewrichtsbeschadigingen, …

 

Deze schoenen worden volgens een gekeurd proces vervaardigd en worden bij aflevering voorzien van een conformiteitsverklaring zodat deze ook aan alle normeringen voldoet.

Onze oplossing = totaaloplossing

Wij garanderen een totaaloplossing en profileren ons graag als dé merkonafhankelijke servicepartner voor alles wat met veiligheidsschoenen te maken heeft.

Verder weten wij als jong en dynamisch bedrijf als geen ander dat flexibiliteit vandaag een must is. Wij hebben verschillende locaties (Destelbergen, Oudenaarde en Ronse) maar komen ook tot in uw bedrijf voor zowel vroege, late als nachtploegen (vraag zeker naar onze voorwaarden).

bottom of page